Amsterdam

Avtor Matic

Prejšnji teden sem bil na ekskurziji v Amsterdamu. Za pot sem se kar dobro opremil vendar je bil spekter objektivov še vedno majhen. S seboj sem imel novega Canona 28mm 1.8 usm ki je res odličen in pa 130 2.8, ki pa je bil ves čas v ruzaku saj za po mestu ni tako praktičen že zaradi tega ker ostri najmanj na meter in pol. Na srečo pa je bila z mano tudi fotografinja Ana Majdič, ki mi je posodila kakšen svoj objektiv. S seboj pa sem imel tudi Gorillapod ( za tiste, ki neveste to je majhno stojalo za fotoaparat ali kamero, kateremu se vsaka od treh nog poljubno giblje), ki je res izvrsten za snemajne z 7D, ker ti omogoča naslon na telo, ter lahko ga oviješ na poljubno mesto in že lahko imaš mirne posnetke kot iz stativa. Naredil sem kar precej slik in posnetkov in bil zelo zadovoljen z ekskurzijo. V video sem vklučil tudi animacijo, narejeno iz 112 slik, ki je nastajala nekako takole.

V nadaljevanju pa si lahko ogeldaš video ki je nastal

Time remote in Vičstock clip

Avtor Matic

Tekom tega tedna sem končno dokončal krajši clip za Vičstock. Imeli smo super idejo in skupaj z Petrom Kuntaričem, Dušanom Bujaličem, Janom Škrjancom, Joštom Mačkom, Petrom Plahutnikom in Maticom Strmoletom posneli nekaj materjala za naš film, ki pa sam ga porabil za klip. Prijatelj Tadej Kocjan pa je naredil naredil CD cover za skupino Pištole i Kupus:

Klip pa si lahko ogledate tukaj.
V petek se odpravljam v Amsterdam in si že pripravljam opremo. Upam da bo prispel spožilec ali takoimenovan "timeremote" iz Hong Konga, ki lahko naredi do 100 posnetkov in stane samo 30€. Ta teden pa mi je stric posodil Canonov Timeremote TC-80N3, ki pa je kar precej dražji in naredi samo 99 posnetkov. Meni osebno se mi zdi premalo, sposodil pa sem si ga zato, da bi ugotovil kakšen je pravi intervalni čas med dvema posnetkoma. Jutri si grem ogledat še 2 stara objektiva 55 1.4 in 135 2.8 ki nimata avtomatskega ostrenja, dokaj ostro sliko to pa je vse kar potrbujem za dobre posnetke. Tukaj pa je še posnetek iz testiranja timeremote-a. V kratkem pa lahko pričakujete test zgoraj omenjenih objektivov in morda še katerega drugega.

blog končno

Avtor Matic

Od danes naprej bom redno pisal blog o novih posnetkih snemanjih in vsem kar se dogaja v produkciji. V zadnjem tedni sem montiral 20 minutni film za stričev rojstni dan v katerem so mu voščili ljudje iz vsega sveta. Kot da bi že vedel da bom enkrat potreboval sem imel narejene vse animacije in ozadja za novice za Vičnews- projekt ki je padel v vodo in je tam tudi ostal. Za ta namen pa sem imel idealno priložnosti sprobati tudi greenscreen, ki smo ga postavili doma v kleti.
Cel projekt pa sem posnel z Canon 7D in Rode ntg2 mikrofonom vendar mikrofon kar precej prebija tako da čakam na Canonov update firmware, da bo enak kot pri 5d. Tekom tega tedna pa se montiram tudi reklamo za Vičstok - rock koncert, ki ga prireja skupina dijakov Gimnazije Vič. Reklamo pa sem prav tako posnel s 7D in odlično ekipo s katero tudi pripravljamo krajši film.